בדק בית מקבלן – בדק בית לפני מסירה ובפרט בדק בית דירה מקבלן הוא עניין קריטי. כאשר מוותרים על בדק בית לדירה חדשה מקבלן לא פעם מגלים ליקויים בשלב מאוחר מידי לטיפול. בדיקת דירה מקבלן היא הכרחית על מנת לקבל נכס תקין לאורך זמן ולרוב עולות בזמן בדיקת דירה חדשה מקבלן תקלות שחשוב לפטור אף מבחינת בטיחות. מידע על בדיקת דירה לפני מסירה. בדיקת דירה חדשה מקבלן מה חשוב לבדוק?
בדק בית מקבלן – בדק בית לפני מסירה
איך לבדוק דירה חדשה – בדק בית לפני מסירה – רכשנו דירה חדשה ויפה מקבלן… מדוע כדאי להזמין בדק בית? דירה הינה מוצר מורכב ביותר. אדם שאינו בעל השכלה רשמית בהנדסת בנין ושלא בילה שעות רבות באתרי בניה – אינו יכול לאתר ולעמוד על טיבם של מרכיבי הבניה בדירה. חוות הדעת ההנדסית המופקת בהמשך לבדק הבית – נועדה לספק לדייר את כל המידע הרלוונטי לגבי מצבה ותקינותה של הדירה. אנו נלווה את הדייר על מנת להבטיח כי המירב מופק מחוות הדעת.
האם כדאי לבצע בדק בית דירה מקבלן לפני פרוטוקול המסירה או לאחריו?
הבדיקה ההנדסית הראשונה בעניין בדק בית דירה מקבלן יכולה להיערך לפני קבלת המפתח (באם אין התנגדות מצד הקבלן); במעמד הפרוטוקול או לאחר מסירת הדירה. מבחינה חוקית אין שוני במועד בו נערכת הבדיקה (יש אספקטים מעשיים בעיקרם לטובת עריכת הבדיקה לפני המסירה או במהלכה כפי שיפורט בהמשך).
בדק בית לדירה חדשה מקבלן היתרון בביצוע בדק בית הנדסי לפני מסירת הדירה:
1. היתרון הראשון והבולט לביצוע בדק בית לדירה חדשה מקבלן בשלב מוקדם זה, הוא הקלות והזמינות בבדיקה ובתיקונים. הדייר עוד לא עבר לדירה, המרצפות,
הקירות ולמעשה כל שטח הדירה חשוף לגמרי. במצב זה, הבדיקה ההנדסית של המהנדס המומחה נעשית באופן החלק והטוב ביותר. אין מכשולים שמסתירים.
מצד הקבלן, נוח לתקן בשלב זה. צוותי הקבלן, וקבלני המשנה נמצאים עדיין בפרוייקט וקל להם לתקן. בנוסף, אין רהיטים ומשפחה בדירה והתיקונים מתבצעים ללא הפרעה.
2. היתרון השני הוא שמירב הליקויים מתגלים עוד לפני קבלת הדירה וכך לא יכול הקבלן לטעון שהדייר גרם לליקוי.
3. היתרון השלישי הוא שהדו”ח ההנדסי מחליף את הפרוטוקול ופוטר את בעלי הדירה מאיתור ליקויים.
בדיקת דירה חדשה מקבלן – חיסרון בדיקת דירה מקבל הוא:
ליקויי איטום קורות יסוד – מערכות ניקוז וחשמל אינן עובדות עדיין. יצוין עם זאת שמערכת המים כן עובדת ויש לחץ מים כך שנזילות כן יתגלו. כמו כן, יתגלו ליקויים נוספים במהלך המגורים בדירה. על מנת להתגבר על חיסרון זה מומלץ לבצע בדיקה חוזרת בתום שנת הבדק כדי לעלות על ליקויים נוספים שלא התגלו בבדיקה הראשונה ולוודא שהליקויים שתוקנו עד כה תוקנו כראוי. מפאת חשיבותו הרבה של נושא פרוקוטול המסירה- אנו ממליצים ביותר להכנס ולקרוא
המאמר: ממה להיזהר בפרוטוקל מסירה
בדיקת דירה חדשה מקבלן – מה כוללת הבדיקה ההנדסית?
במהלך בדק בית הנדסי נבדקים כל האלמנטים המרכיבים את הבנייה בדירה כגון:בעיות איטום רטיבות ועיבוי, בטיחות, שלד ובנייה, טיח, ריצוף וחיפוי, חיפוי חוץ, דלתות, חלונות, צבע, מעקות, אינסטלציה, חשמל, חדרי רחצה ועוד. מופקת חוות דעת הנדסית קבילה בבית משפט העומדת לשירות הדייר מול הקבלן.
האם הקבלן באמת יתקן את הדברים בהתאם לכתוב בחוות הדעת של בדיקת דירה לפני מסירה ?
אחת מהבעיות העומדות בפני הדייר היא חוסר הידיעה של מה אפשר לדרוש מהקבלן ומה לא. הקבלן מחוייב עפ”י חוק המכר לעבוד לפי תקנות התכנון והבנייה. תקנות התכנון והבנייה מפנות לרשימה ארוכה של תקנים ישראליים וחוקים שאליהם מחוייב הקבלן. להלן תקציר של החוקים שלפיהם מבוצע בדק בית הנדסי:
התקנות” – תקנות התכנון והבנייה תש”ל 1970, התוספת השנייה. “ת”י” – תקן ישראלי. “תקנות הג”א” – תקנות ההתגוננות האזרחית, תש”ן – 1990.
הל”ת – ההוראות למתקני תברואה (הל”ת) – תש”ל – 1970. “התכניות” – התכניות אשר צורפו לחוזה כחלק מהחוזה. “המפרט”- המפרט אשר צורף לחוזה כחלק מהחוזה. “המפרט הכללי”- המפרט הכללי לעבודות בניין בעריכת הוועדה הבינמשרדית ובהוצאת משרד הביטחון אשר מהווה אמת מידה לביצוע נכון של חברת הבנייה. פסקי דין – פסקי דין קודמים בנושאים בהם הייתה מחלוקת. “התקנות” – תקנות התכנון והבנייה תש”ל 1970, התוספת השנייה. בנוסף תוכלו לקרוא את המאמר דירה חדשה מקבלן מדוע שיהיו בה ליקויי בניה לפירוט לגבי ליקויי בנייה הנבדקים במסגרת בדק בית
בדק בית מקבלן | בדק בית לפני מסירה | בדק בית דירה מקבלן | בדק בית לדירה חדשה מקבלן | בדיקת דירה מקבלן | בדיקת דירה חדשה מקבלן | בדיקת דירה לפני מסירה