חושבים לעשות לדירתכם בדק בית? להלן כמה עצות טובות מה לדרוש ממהנדס ליקויי בניה ובדק בית על מנת לקבל את השירות המקצועי ביותר
הדבר הטוב ביותר, כמו בכל מקצוע, זה לקבל המלצה ואם לא מצאתם תבקשו מחברה הבודקת לדבר עם מישהו שביצע את הבדיקה באזורכם.
כמובן, וכמעט מיותר לציין, שבדיקת בדק בית, צריכה להיות מבוצעת על ידי מהנדס. אין חוק הקובע זאת ולכן צריך לוודא. ראוי שהמהנדס יהיה לפחות בעל 10 שנות ניסיון שחלקם העיקרי בביצוע פרויקטים של בתי מגורים.
על המהנדס להגיע עם מכשור מתאים ולא הרסני. מכשור הרסני אינו מתאים לסוג זה של בדיקות מכיוון שאף מוכר לא יסכים שיהרסו לו משהו בבית לפני שחתמו איתו על חוזה.
מכשור מתאים לדוגמא כולל גלאי רטיבות, מד עובי חלון, גלאי כבלי חשמל וכו’.
יש להיזהר מבדיקה שאינה מפרידה בין טפל לעיקר. לעיתים, מהנדסי בדק בית אינם מפרידים בין בדיקה לדירה חדשה מקבלן לבין בדיקה לדירה לפני רכישה. בבדק בית לדירות חדשות מציינים את כל הליקויים הקיימים מכיוון שהקבלן מחויב לתקנם על פי חוק המכר. אך בבדק בית לדירה יד שנייה צריך להיזהר מלהעמיס על הקונה פרטים שוליים שברור שיהיו בדירה ישנה ויפחידו אותו מלבצע את הרכישה.
לעומת זאת על המהנדס להיות זהיר במיוחד בדברים החשובים ולא לפספס ליקוי מהותי.
בדיקה סטנדרטית כוללת בדיקה ויזואלית בסיוע המכשור, מלמעלה למטה.
הבדיקה כוללת בעיות איטום רטיבות ועיבוי; בטיחות; סדקים קונסטרוקטיביים- שלד ובנייה; טיח; ריצוף וחיפוי; מערכת חיפוי חוץ; גג ומתקניו; עבודות נגרות; אלומיניום; סיוד וצבע; מסגרות; אינסטלציה ועוד.
בארץ, צריך להיות דגש על בעיות הרטיבות שכן כ- 30% מהדירות בארץ סובלות מכך.
ליקויי בניה בבנין חדש
ליקויי בניה בבנין חדש הם עניין נפוץ וחשוב לאתר אותם כבר בשלב בראשוני. ליקויי בניה בבניין חדש יכולים לשנות את איכות החיים ולצערנו לרוב מתגלים