כשקונים רכב יד שנייה, נהוג לבצע בדיקה מכאנית לרכב. בנוסף, נהוג גם לבדוק את ערכו במחירון של לוי יצחק.
כשקונים בית, השקעה הגדולה בעשרות מונים, נהוג לבצע בדיקה סבירה של המחירים באזור,בודקים את הסביבה ומסתכלים בעין על הדירה עם היא צבועה, במצב “טוב” וכו’. ומה לגבי איתור ליקויי בניה? אותם אלמנטים שמתגלים לאט לאט והופכים את הסיפוק מהדירה שקניתם לעוגמת נפש והוצאות כספיות על תיקונים?. אפשר לקבל מושג סביר של המחירים באזור במאמץ לא גדול ואם רוצים להיות מדויקים ניתן לבצע חוות דעת של שמאי מקרקעין להערכת שווי נכס
אך מה לגבי מצבו ההנדסי של הנכס?
ליקויי בניה בעין מקצועית
את/ה יכול/ה לראות סימני התקלפות של טיח מעל הפנלים של הריצוף, אך האם הנך יודע/ת אם הרטיבות עדיין פעילה או שכבר התייבשה? ואם הרטיבות פעילה, האם מדובר בליקוי בניה שניתן לתקנו בקלות או דבר הדורש תיקון מקיף ויקר. או יותר גרוע, האם הרטיבות מגיעה מהשכן ואתה עומד להיכנס עכשיו לעימות איתו ולעוגמת נפש? ואולי בכלל מדובר בתלות בשכן ש”אין עם מי לדבר” וזאת הסיבה שהדיירים הנוכחיים עוזבים בגללו?
ומה לגבי סדקים, אותם פגמים אסטטיים שגם קרניזים לא יצליחו להסוות, את/ה יכול/ה לראות סדקים בקירות חיצוניים, אך האם הנך יודע/ת אם הסדקים נובעים מהתפשטות תרמית (דבר של מה בכך) או עקב שקיעה בלתי מאוזנת של היסודות (דבר שקשה מאד לתקן ומהווה ירידת ערך בדירה).
את/ה רואה מעקה שנראה לך סביר. אך האם הנך יודע/ת אם המעקה בנוי לפי התקן הישראלי ואם הוא יציב?
אלא אם כן אתם מקצוענים בתחום הבנייה קרוב לודאי שלא תוכלו לזהות את הבעיה ואת הפיתרון.
מהנדס בדק בית טוב יסתכל על כ- 1,000 פרטים בבית. מכיוון שלצערנו אין כיום וועדה או איגוד המאגד בתוכו את מהנדסי בדק הבית וקובע סטנדרטים ברורים, קיימות רמות שונות של בדיקות לאיתור ליקויי בניה.