בדיקה עבור איתור רטיבות בקיר חיצוני היא חיונית עבור כל אחד מאיתנו, בשלב זה או אחר של חיינו בדירה. בדיקת רטיבות בקיר חיצוני על ידי מומחה לרטיבות בקיר היא כזו שתאפשר לאתר את מקור הרטיבות, ולטפל בבעיה הגורמת לרטיבות בקלות ובמהירות. לרוב הבדיקה נעשית במהלך בדק בית לדירה יד שניה, אך לעיתים כדאי גם להזמין בדיקת רטיבות כאשר יש חשש לעובש בקירות.
רטיבות בקיר חיצוני היא מקרה בעייתי ומורכב, זאת מכיוון שרטיבות בקיר חיצוני מתפשטת על שטח רחב. הרטיבות נוצרת בדרך כלל ממים אשר מחלחלים לאזורים וחלקים שונים במבנה. המים יכולים להיות מי גשמים אשר חודרים לאחר עונה גשומה דרך סדקים בקיר ויתכן שהמים מגיעים ממקור חיצוני אחר כגון צינור מים של צד שלישי.
שימו לב: קיים מצב שנראה כמו רטיבות ולמעשה הוא לא – והוא עיבוי על הקיר. אנחנו לא מאווררים את הבית מספיק וקיימים הפרשי טמפרטורה גבוהים בין הקירות הפנימיים לבין הקירות החיצוניים ככה שנוצר עובש.
כיצד נזהה שמדובר בבעיה עיבוי? כשאנחנו יודעים שאנחנו לא מאווררים את הבית, על הקיר יש “רק” עובש ולא בועות והוא מופיע בעיקר סביב קורות הבטון של הבית. לעיתים כדאי, כאשר מדובר בדירה חדשה מקבלן, את נושא אחריות קבלן על רטיבות.
איתור רטיבות בקיר חיצוני
רטיבות בקיר חיצוני היא בעיה מוכרת בשל כשלי איטום ובדרך כלל מאבחנים אותה בעקבות כתמי רטיבות בתוך קירות הפנים של הדירות. במידה ולא תטפלו בבעיה זאת במיידי יגרם לדירתכם נזק בתצורת עובש, התקלפות הצבע והטיח ונזילות נוספות כמובן הכול לפי מידת הנזילה הקיימת.
רטיבות בקיר חיצוני גורמת לעובש בהיקף גדול יותר, אשר כבר ידוע על הסכנות הרבות שהוא טומן בחובו ועל המחלות ובעיות הנשימה שהוא עלול לגרום, במיוחד לילדים ולמבוגרים. רטיבות כזו לרוב מתגלה במהלך ביקורת מבנים או במהלך בדיקה של המבנה כולו.
בעיה נוספת ומורכבת לא פחות שהרטיבות בקיר חיצוני עלולה ליצור היא כמובן פגיעה ביסודות המבנה. מאחר ורטיבות בקיר חיצוני לא תמיד גלויה לעין, סבירות גבוהה שהיא נמשכת זמן רב. המים אשר מחלחלים מגיעים לעתים ליסודות המבנה ופשוט עושים נזק רב. בין אם זה חלודה בצנרות וקורות מבנה ובין אם זה סחף של חול במקרים קיצוניים וחמורים בהרבה.
בדיקת רטיבות בקיר חיצוני ע”י מומחה לרטיבות בקיר
רטיבות בקיר החיצוני יכולה להגיע ממספר מקומות. ראשית, יכול להיות שזהו האיטום החיצוני שהיה לקוי. מי גשמים ומים שמצטברים על הגג יכולים לחלחל עד לקיר ויכול להיות שהאיטום שלכם היה לקוי מלכתחילה או שהוא פשוט מיושן והיה צריך לעבור חידוש.
גם מים מהקיר הפנימי שלכם, כמו למשל משטיפת הבית או ניקיון, יכולים לגרום לקיר לספוג רטיבות. אחד המקרים הנפוצים ביותר היא נזילה מהצנרת הפנימית בגלל שחיקה של נזקי הזמן.
ליקויי רטיבות הם חלק מרשימה של ליקויי בנייה נפוצים, אשר נבדקים במהלך בדק בית סטנדרטי.
חשוב לדעת כי לפני שאתם מזמינים את אנשי מקצוע על מנת שאלה יתחילו לחפור, לחצוב ולתקן את האלמנטים שגורמים לרטיבות – יש להבין מהיכן נובע מקור הנזילה וזאת על מנת שלא תבצעו פעולות מיותרות או הרס מיותר לקירות הבית.
אנו מבצעים בדיקת רטיבות בצורה יעילה, מהירה ופשוטה עם שימוש במכשור טכנולוגי מתקדם הכולל סריקות טרמיות עם מצלמה טרמית, צילומי אינפרא אדום המציגים תמונות צבעוניות דרכם ניתן לזהות באופן ספיציפי ומדויק מהיכן מגיעה הרטיבות.
מדוע כדאי לבצע בדיקת רטיבות?
הסיבה הראשונה, והמתבקשת, היא שכאשר יש לכם נזילה, הנזילה הזו מבזבזת לכם מים ומעבר לחיסכון במים שאופף את מדינת ישראל כבר שנים, חשבון המים שלכם יהיה נפוח וכך גם התשלום שתצטרכו לשאת כשיגיע הזמן לשלם.
רטיבות יכולה לגרום לקיר להתפורר. אמנם קיר הבית נראה חזק ויציב אך תזכרו שמדובר במים, שיכולים לחצוב באבן הכי חזקה שיש. כעבור זמן מה המים יצליחו לפורר את המרקם החזק של הבטון ושל הלבנים והקיר שלכם לא רק ייפגע אסתטית אלא גם יהיה לא בטיחותי.
סיבה נוספת היא הפגיעה הבריאותית. אמנם לחות יש בכל מקום במדינה אך לחות בקיר זה כבר סיפור אחר. חיידקים ועובש יכולים להתפתח בתנאי לחות כאלו ואם זה יהיה בקיר בחדר השינה שלכם, זה אומר שמבחינה תברואתית לא מדובר בחדר הכי בריא שיש.
הסיבה האחרונה, אם כי לאו דווקא הכי פחות חשובה, היא הפגיעה האסתטית. זה בסופו של דבר מה שמפריע לאנשים שכבר מזמן נטשו את הבריאות שלהם או את המחשבה לטווח הארוך. אם לא תטפלו בנזילה בזמן הפגיעה תמשיך לגדול עוד ועוד והקיר יהיה רבה יותר מכוער ממה שהוא עכשיו.
לשאלות בנושאים נוספים הקשורי לענף הבניה ולבדק בית עיקבו אחר עמוד הפייסבוק שלנו